Un País de Jotes

Diumenge 18-ago, 18:00 h.- CONCERT 7“UN PAÍS DE JOTES”

A la Casa de la Cultura (Aforament limitat -entrada gratuïta)

Amb Joan Peiró (guitarrista) i grup de Danses La Llidonera.

La jota és una dansa ancestral del nostre territori. Els seus orígens són incerts: uns diuen que ve dels àrabs, altres que és conseqüència de la diversitat cultural que la nostra terra ha tingut al llarg de la seua història. Avui en dia, l’art de tocar la jota està recuperant-se en moltes zones del nostre litoral des del Delta de l’Ebre, passant per terres maestratines fins a les comarques centrals.

TALLER

Amb un taller, aprendrem a tocar-la i a cantar-la. Fa poc vam estrenar la jota de Potries i molta gent ha aprés a ballar-la. Ara cal, també que els i les músics del poble aprenguen a tocar-la i cantar-la per a poder fer la festa més gran.

El taller és obert a músics de tots els nivells i de tots els àmbits. També per a gent que no toque cap instrument però que vulga entendre els aspectes musicals de la jota. La jota es pot tocar amb baix elèctric amb ukelele amb palmes o amb culleres…. Tots els instruments són benvinguts! Perd-li la por a la música popular i apunta’t al taller de jota del Potries #musicfest.

CONCERT

Concert a càrrec de Joan Peiró Aznar, creador de la composició musical “La Jota de Potries” i investigador sobre la música tradicional dels pobles de la nostra zona lingüística. Joan presentarà algunes de les seues obres en el marc de recuperació de les arrels de la guitarra valenciana: fandangos, jotes i obres de creació personal.

Com sona “Un país de jotes”

 

Entrada  Lliure

—————————————————————————————————————–

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close