Concert de Bandes

22:00 h.- CONCERT 8: CONCERT BANDES DE MÚSICA (POTRIES I COLÒMBIA).

A la plaça Ajuntament. Entrada lliure

Introducció: La Casa-Ajuntament de Potries és un magnífic exponent de l’arquitectura  senyorial del segle XVII al nostre àmbit rural. Aquest edifici està situat al carrer de Boamit 28. La casa que es conserva va ser construïda entre els últims anys del segle XVI i la primera dècada del XVII, sabem que  l’any 1611 es pretenen revocar els establiments fets sobre la casa a favor de Pere de Borja i Centelles, segon fill del V Duc de Gandia Carles de Borja i la V Comtessa d’Oliva Magdalena Centelles.

CONCERT DE LA BANDA DE MÚSICA DE L’ASSOCIACIÓ ARTÍSTICO MUSICAL SANT BLAI DE POTRIES I LA “BANDA SINFÓNICA MUNICIPAL DE DUITAMA” (COLÒMBIA).

Banda de l’Associació Artístico Musical Sant Blai de Potries

La banda de l’Associació Musical Sant Blai de Potries es constitueix formalment el desembre de 1989. L’Escola de Música va començar les seves activitats en el curs 89-90 i l’any següent es va formar la Coral Sant Blai. El 25 de setembre de 1994 es va realitzar l’acte de la seva presentació oficial sota la direcció de Vicent Ordiñana i Camarena. Van ser apadrinats per la Union Musical Sant Francesc de Borja de Gandia i van comptar a més amb la col·laboració de l’Agrupació Artistico-musical March de Beniarjó i l’Agrupació Musical Carrós, de la Font d’En Carrós.

El director actual de la seva banda és Adrian Ronda Sampayo. Les seves actuacions s’han repetit al llarg i ample de tota la Comunitat Valenciana. El 2006 la banda va viatjar a Romania dins del programa europeu Sòcrates. El 2013 participen en el XXXVII Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València, obtenint el Primer Premi en la Secció quarta.

El 2014 enregistraren el seu primer CD anomenat “SONS DE LA TERRA” el qual recull creacions recents de pasdobles i música per a la festa de moros i cristians de prestigiosos compositors actuals. Aquest CD va obtindree el premi Euterpe. Actualment la banda està dirigida per Adrián Ronda Sampayo.

Com sona la Banda de Música de Potries

 

La Banda Sinfónica de Duitama va ser premiada entre els millors 45 projectes socials de Colòmbia. Està integrada per 220 xiquets i joves d’escassos recursos i treballa per la construcció del teixit social. Aquest projecte dóna la possibilitat als xiquets que d’altra manera no podrien empunyar un instrument, ja que els costos en una escola de música són inabastables per a aquestes famílies. És per això que els relacionats amb aquest projecte artístic-cultural coincideixen que la banda li canvia la vida als seus integrants i familiars d’aquests petits.

La banda de Duitama va començar des de fa més de cent anys però com a banda de majors; però, el 2002 el mestre Mancipe va lluitar per la idea de crear una banda amb xiquets per obrir noves possibilitats a la joventut.

“Al comienzo nadie creía y ahora somos reconocidos en el ámbito departamental y nacional”, va assegurar el creador i director de la banda, Juan Francisco Mancipe i ha afegit que la banda està integrada en les modalitats juvenil, infantil i planters que tenen un altíssim nivell.

La Banda Sinfónica de Duitama ha obtingut distincions en diferents concursos de l’ordre nacional. Segons el seu director, actualment manegen un repertori d’unes 3 mil cançons que van des de la música sacra, passant pel vallenato fins a arribar als boleros i els pasdobles que interpreten a les places de bous.

banda-potries

 

ENTRADA LLIURE

 —————————————————————————————————————–

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close